Rechtsbijstand - Kan een deurwaarder gebruikmaken van rechtsbijstand?

Er zijn veel vormen van 'deurwaarders' in het VK. Sommigen worden door rechtbanken ingehuurd om onbetaalde rekeningen van de gemeentebelasting te innen. Andere 'deurwaarders' worden door bedrijven ingehuurd om onbetaalde parkeerkaarten te innen en andere 'deurwaarders' worden ingehuurd om andere schulden aan bedrijven te innen.

Deurwaarders

De meeste 'gerechtsdeurwaarders' worden ingehuurd door de lokale autoriteiten en zij zijn de mensen die bij u aan de deur komen, bij u aankloppen of u bezoeken in uw huis, kantoor of waar dan ook. Ze komen meestal met een wettelijke plicht om hun geld terug te krijgen - hoewel dit varieert afhankelijk van wat de persoon verschuldigd is, de locatie van het onroerend goed en waar de persoon werkt.

Er zijn verschillende soorten rechtsbijstand beschikbaar in het VK om mensen te helpen die te maken hebben met juridische stappen, maar het is altijd het beste om advies in te winnen alvorens te beslissen welk type rechtsbijstand u wilt opnemen. De eerste stap is het opvragen van een kopie van de algemene voorwaarden van elke juridische dienst die u besluit te gebruiken.

Als u dat eenmaal heeft gedaan, is het raadzaam om met een advocaat te praten die u zal helpen de juiste hoeveelheid juridische bijstand voor uw behoeften te vinden, en of uw zaak al dan niet voor de rechtbank moet worden behandeld. Het is ook raadzaam om eventuele financiële hulp die u zich kunt veroorloven met uw advocaat te bespreken voordat u naar de rechtbank gaat.

Hoe meer geld u bij de hand heeft wanneer uw zaak afloopt, hoe minder waarschijnlijk u aan de deurwaarder moet betalen. Om deze reden zullen sommige advocaten u adviseren om te proberen een uitstaande schuld voor minder dan het volledige bedrag af te lossen.

Het is belangrijk om te onthouden dat als u rechtsbijstand inschakelt, u niet naar de rechtbank kunt gaan zonder uw advocaat en als de zaak naar de rechtbank gaat, kunt u mogelijk gerechtelijke kosten betalen. Om dit te voorkomen, moet u meestal een brief van uw advocaat aan de gerechtsdeurwaarder sturen om hen te laten weten dat u uw zaak via juridische kanalen wilt oplossen.

Bij de keuze tussen deurwaarder en rechtsbijstand neemt u best de tijd. Vraag uzelf af of het geld dat u verschuldigd bent het risico waard is dat u uw vrijheid om de schuld af te betalen, verliest. U zult hoogstwaarschijnlijk een bepaald bedrag moeten terugbetalen, maar het is beter om een ​​beetje te betalen in plaats van een dure juridische rekening te betalen waarvan het jaren kan duren voordat deze is terugbetaald.

Wanneer u op zoek bent naar een goede advocaat voor rechtsbijstand, is het ook een goed idee om uw vrienden en buren om aanbevelingen te vragen. Het kan zijn dat uw familie en vrienden enige ervaring hebben gehad met een bepaalde advocaat en dat ze misschien zelfs eerder met dezelfde advocaat te maken hebben gehad.

Het is ook de moeite waard om advies te vragen over welk type rechtsbijstand in uw geval het beste is. Sommige advocaten bieden verschillende soorten rechtsbijstand aan, afhankelijk van het soort schuld waarin ze u vertegenwoordigen. Sommige advocaten nemen bijvoorbeeld alleen zaken aan die te maken hebben met persoonlijke schulden, terwijl anderen een breed scala aan juridische kwesties op zich nemen.

Voordat u naar een advocaat gaat, is het een goed idee om een ​​paar van hun eerdere zaken door te lezen en ervoor te zorgen dat zij uw geld kunnen terugkrijgen. Een goede advocaat houdt alle correspondentie die van en naar hen binnenkomt bij, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat het geld dat u verschuldigd bent niet op een onhandelbare manier opstapelt. Als er een onvoorziene vertraging is in de terugbetaling van uw geld, kan deze vertraging door de deurwaarder aan u worden doorberekend.

Het laatste dat u moet doen voordat u de definitieve beslissing neemt om door te gaan met het inschakelen van een specialist, is rondkijken naar andere advocaten die ze kunnen overwegen. Het kan zijn dat die ene advocaat waarin u eerder geïnteresseerd was, nog geen gebruik heeft gemaakt van de diensten van een specialist in juridische dienstverlening, en dat u een definitieve beslissing moet nemen voordat u zich ertoe verbindt om dat bedrijf te gebruiken. Het is ook de moeite waard om te vragen naar referenties en getuigenissen die ze hebben ontvangen van eerdere klanten en dit kan u helpen vast te stellen of ze voldoende ervaring hebben om uw zaak met succes af te handelen.