Zonnepanelen op een plat dak

Als je dit leest omdat je geïnteresseerd bent in het plaatsen van zonnepanelen op je eigen platte dak, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar informatie over het zelf bouwen van een zonnepaneel. Hoewel er enkele huizen zijn met standaard platte daken met rechte zijden, zijn er niet zo veel huizen met deze daken als met een schuin dak. Maar zelfs als het voor een huis of een bedrijf is, zijn de basisprincipes voor het plaatsen van zonnepanelen op uw platte dak in principe hetzelfde. Met de juiste materialen en instructies zet je binnen enkele uren een zonnepaneel op je eigen platte dak.

Zonnepanelen Plat Dak

Bepaal eerst waar u uw platte zonnepanelen wilt plaatsen. Dit zal helpen bepalen wat voor soort flatpanel-constructiemethode u gebruikt. U kunt de panelen zelf maken met een zonnekit of u koopt kits met alles wat u nodig heeft om de panelen te monteren. Dit is een gemakkelijk project voor de beginnende doe-het-zelver. Kits zijn te vinden op internet of in bouwmarkten.

Als u besluit uw eigen panelen te bouwen, moet u bepalen hoeveel zonne-energie u nodig heeft en vervolgens beslissen hoeveel panelen u nodig heeft. Neem vervolgens die cijfers en deel ze door vijf om het totale aantal zonnepanelen te krijgen dat je nodig hebt. Dit is het nummer dat u moet kopen.

Zodra je de cijfers hebt, is het tijd om het zonnepaneel te bouwen. Om uw panelen te bouwen, begint u met het leggen van het hout en zorgt u ervoor dat het waterpas is. De reden om ervoor te zorgen dat het hout waterpas is, is om ervoor te zorgen dat de panelen elkaar niet hinderen. Leg vervolgens het triplex op het hout en markeer de plekken waar de panelen komen te staan. Markering is belangrijk, want als u de panelen eenmaal neerlegt, moet u ze kunnen verplaatsen.

Gebruik schroeven om de panelen aan het triplex te bevestigen. Gebruik indien nodig spijkers om ze op hun plaats te houden. U kunt deuvels gebruiken als de panelen te groot zijn. In feite kan het een goed idee zijn om meer panelen aan de ene kant van het triplex te bevestigen dan aan de andere. Als ze te klein zijn, kun je gaten creëren waardoor zonlicht het huis binnenkomt, wat niet erg wenselijk is.

Nu is het tijd om het zonnepaneel op het platte dak te bevestigen. Pak je handdoek en leg deze over de lengte van het paneel. Zorg ervoor dat de plug gelijk ligt met het platte oppervlak van het dak. Leg vervolgens het paneel over de deuvel en zorg ervoor dat er geen openingen tussen de panelen zijn. U kunt indien nodig ook een deuvelkussen toevoegen om te voorkomen dat de panelen gaan slingeren en schommelen.

Misschien wilt u iets meer van het ene paneel over het andere toevoegen, maar doe het niet te veel, anders kunnen de panelen losraken en vallen. Om te voorkomen dat de panelen instabiel worden, moet u een testrun uitvoeren voordat u de panelen op het dak aansluit.

Leg tenslotte de draden naar het zonnepaneel in elkaar. Zorg ervoor dat de draden diep genoeg zijn ingegraven, zodat het niet lijkt alsof er een gat in het dak zit. Het kan helpen om gaten te boren voordat u ze in de muur plaatst. of een ander oppervlak. U kunt in de muur boren of draden langs de rand van het dak laten lopen.

Zodra het paneel op het dak is geïnstalleerd, is het tijd om de draden te installeren. U kunt de draden door een gat in het plafond of langs een muur laten lopen. Als u draden gebruikt, vergeet dan niet om ze door hetzelfde gat in het plafond te laten lopen als waar het paneel is geïnstalleerd. Anders, als het paneel ondersteboven ligt, zullen de draden waarschijnlijk door het plafond naar buiten komen en worden blootgesteld aan de zonnestralen.

Deze installatietips zouden u moeten helpen uw zonnepanelen in slechts een paar uur te installeren. Maar je moet weten waar je op moet letten bij het bekijken van een installatiehandleiding. De handleidingen kunnen bijvoorbeeld aanbevelen om schroeven te gebruiken in plaats van spijkers om de panelen te bevestigen. De reden hiervoor is dat spijkers gevoeliger zijn voor beweging wanneer ze in het oppervlak van het triplex worden gedrukt.

Er zijn nog andere dingen die u moet overwegen, maar dit zijn enkele van de belangrijkste. Het is echt mogelijk om een ​​zonnepaneelinstallatie zonder hulp te laten doen, maar wees niet verbaasd als de huiseigenaar om hulp vraagt ​​tijdens het installatieproces. Zo niet, dan zal hij of zij het waarschijnlijk toch professioneel laten doen.