Duurzaam Ondernemen

Wat Is Duurzame Architectuur?

Duurzaam design is het concept van het ontwerpen voor duurzaamheid. De term 'duurzaam' wordt hier gebruikt omdat 'duurzaamheid' zelf is zeer breed en omvat een scala van dingen:

Ecologische duurzaamheid - Dit is het idee dat je in staat zijn om zonder schade aan de natuurlijke omgeving leven zijn. Dit wordt vaak gezien bij 'groene' architectuur die streeft naar het milieu door middel van een goed ontwerp en het gebruik van milieuvriendelijke materialen te besparen. In de moderne tijd, maar verwijst ook naar de mogelijkheid voor de menselijke cultuur en de biosfeer om naast elkaar bestaan.

Duurzaam design - Om duurzaam te zijn, moet een gebouw met bepaalde kenmerken te hebben. Deze eigenschappen zijn zeer efficiënte verwarming en airconditioning systemen energiezuinige vervoermiddelen en faciliteiten zoals afvalwater- zuiveringsinstallaties. Het gebouw moet bevatten ook een hoog niveau van veiligheid. Dit zorgt ervoor dat er geen schade zal worden gedaan om het milieu en dat de gebouwen kunnen zo veilig werkplekken dienen.

De term 'duurzaam design' dekt eigenlijk een breed scala aan verschillende aspecten van duurzaam leven, van het verbruik van natuurlijke hulpbronnen, de productie en distributie van de bron. Deze gebieden omvatten waterbeheer, de vermindering van afval en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Enkele aspecten van duurzaam ontwerpen zijn ook in verband gebracht met het gebruik van energie, zoals energie-efficiëntie. Dit kan echter alleen worden bereikt als je niet te veel te gebruiken, omdat dit heet 'energiebesparing'.

'Duurzaam' design verwijst naar zowel de productie en het gebruik van middelen. Middelen zijn die welke niet-overvloedige en niet-hernieuwbaar zijn. Ze worden gebruikt in een economie, en uiteindelijk moeten ze worden vervangen door andere bronnen. Zo worden de natuurlijke hulpbronnen zoals land opgebruikt en uiteindelijk zal worden gebruikt binnenkort.

ecologische duurzaamheid verwijst naar het feit dat de omgeving van een gebouw moet worden beschermd en onderhouden. Het heeft duurzame binnen de context van een algemeen klimaat te zijn, en dit wordt gedaan door het creëren van een duurzame stedelijke planning strategie. Duurzame stedelijke planning omvat de oprichting van de infrastructuur, zoals duurzame groene ruimten en duurzame netwerken weg. die een manier voor mensen als dieren te leven in harmonie met elkaar, terwijl de bescherming van het milieu.

Duurzame Architectuur is zeer populair geworden in de afgelopen decennia. Architecten, ingenieurs en ontwerpers zijn het creëren van gebouwen die duurzamer zijn, in tegenstelling tot alleen ze te bouwen en dan scheuren ze naar beneden. Deze benadering is door vele andere industriële actoren worden aangenomen.

Duurzame architectuur daadwerkelijk kan worden ingebouwd in elk gebouw. Veel gebouwen zijn ontworpen duurzame door simpelweg gebruik te maken van materialen die hernieuwbaar zijn, zoals hout, bamboe en zelfs plastic te zijn. Duurzame architectuur kunnen ook gebruik maken van materialen zoals glas, staal wapening in de bouw van gebouwen worden gemaakt.

Sommige duurzame gebouwen zijn zelfs gebouwd met behulp van gerecyclede en recyclebare materialen, die zijn milieuvriendelijker dan veel van de gebruikt in de traditionele bouwmaterialen. In sommige gevallen worden duurzame gebouwen zelfs geleverd om de elementen te weerstaan ​​- wat betekent dat ze de effecten van de barre weersomstandigheden en andere omgevingsfactoren kunnen weerstaan. Een voorbeeld van zo'n gebouw is het H-Frame Green Building.

Een andere manier dat duurzame gebouwen zijn gemaakt is met behulp van energiezuinige materialen. architectuur merken duurzaam gebruik van materialen zoals glas, die niet toxisch zijn, omdat zij niet te worden verwijderd. materialen die hernieuwbaar zijn kunnen ook worden gebruikt. Sommige materialen die hernieuwbare omvatten bomen, waaruit kooldioxide en andere verontreinigingen te absorberen wanneer ze groeien, waardoor de emissie van schadelijke gassen in de atmosfeer verminderen.

Door gebruik te maken van duurzame bouwmaterialen, aannemers en architecten in staat zijn om het gebruik van hulpbronnen, zoals aardolie, steenkool en aardgas, die aanleiding vervuiling te verminderen. Door dit te doen, zijn ze in staat om de hoeveelheid verontreinigende stoffen die in de atmosfeer terechtkomen te verminderen. Er zijn vele methoden om energie te besparen zoals het gebruik van efficiënte verwarmingssystemen, energiezuinige vensters en dakramen en isolatie die warmteverlies in het gebouw te voorkomen.

Duurzame architectuur kunnen ook gebruik maken van gerecyclede bouwstoffen maken, en het wordt ook gebruikt in de bouw van structuren zoals scholen en ziekenhuizen. Dit is een effectieve manier om het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen die in de omgeving wonen. Duurzame gebouwen er ook voor zorgen dat de gebouwen zijn beter voor het milieu. Mensen die in dergelijke gebouwen wonen, soms langer en gezonder leven, die gezonder en minder stressvol zijn leven.