Indoor Air Metingen en Hun Voordelen

Hoe de outdoor luchtkwaliteit te meten. De beste gebouwen om construct moeten snel worden ontworpen om energie te besparen en te onderhouden hun bewoners gelukkig en gezond. Om goede resultaten te bereiken, efficiënt bouwen ontwerp vereist effectieve binnenlucht metingen. Hier zijn de meest voorkomende indoor-outdoor metingen en wat ze te maken hebben met uw gezondheid.

Luchtmetingen

Omgevingslucht: Dit is de hoeveelheid lucht die kan worden geïnhaleerd gedurende een uur buitenlucht. Omgevingslucht bevat de lucht die in de kamer waar geen airconditioning aanwezig is of wanneer de gemiddelde omgevingstemperatuur comfortabel voor geslacht en hoogte van de inzittende bestaat. Binnenlucht wordt gemeten met verschillende technieken. Een methode is door het plaatsen van een thermometer naast het bed van de bewoner, terwijl het meten van de lucht in de kamer. Dit is een eenvoudige methode, maar een slechte indicator van de kwaliteit van de binnenlucht als gevolg van de kleine hoeveelheid lucht lucht.

Luchtverontreiniging: Indoor luchtkwaliteit mag niet worden onderschat, vooral als je kijkt naar de gevolgen die de luchtvervuiling heeft op de kwaliteit van de buitenlucht. Zo kan de luchtvervuiling astmasymptomen en verergeren aandoeningen van de luchtwegen veroorzaken. Het kan ook leiden tot hoofdpijn, keelpijn, droge mond, duizeligheid, geheugenverlies en andere lichamelijke kwalen. Luchtvervuiling binnenshuis wordt gemeten door het testen van de binnenlucht op verschillende locaties rond het huis. Deze metingen zijn bedoeld om de luchtvervuiling te meten door het hele huis, afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen. Een andere manier om luchtvervuiling binnenshuis te beoordelen is door middel van het testen van de binnenlucht van het huis tijdens de warme zomerdagen en tijdens de nachten.

Blootstelling aan de zon: Dit is een van de meest voorkomende vormen van blootstelling aan de zon. Het kan huidkanker en andere kwalen veroorzaken van de lange-termijn blootstelling, vooral bij kinderen en bij zwangere vrouwen. Metingen kunnen helpen bepalen of de buitenomgeving van uw huis uw kind of u bloot aan schadelijke UV-stralen van de zon.

Ozonlaag: luchtverontreiniging is direct gerelateerd aan de aanwezigheid van de ozonlaag atmosfeer. Deze laag vangt schadelijke ultraviolette straling van de zon. Een ozonlaag beschermt ons tegen deze schadelijke stralen door ze te absorberen. Wanneer de niveaus dalen tot onder het normale niveau, kan schadelijke ultraviolette straling van de sfeer en schade veroorzaken in te voeren. Ozonlaag worden gemeten met verschillende technieken.

Temperatuur: Air temperaturen worden gemeten in Fahrenheit of Celsius, afhankelijk van hoe de lucht wordt gemeten. Binnentemperaturen worden gemeten met thermometers of hydrometers, terwijl buitentemperatuur gemeten door thermistors en hygrometers. Andere methoden voor het bepalen van binnen en buiten de luchtkwaliteit onder UV-licht en lucht thuistest. De beste manier om te vergelijken binnen- en buitenlucht is om te kijken voor een consistente temperatuurschommelingen tussen de seizoenen en dagen. De meetmethode hangt af van het type materiaal dat wordt gebruikt om het gebouw te construeren.